Water, hitte en droogte

Aanpassen aan het veranderende weer. Hoe doen we dat? 

Het weer verandert en dat merken we allemaal. De winters zijn zachter en de zomers heter. We hebben vaker te maken met extreem weer, zoals hittegolven, langdurige droogte of juist zware buien. Om ook in de toekomst prettig te kunnen wonen, moeten we maatregelen nemen én ons aanpassen aan het klimaat. Dit doen we samen!

Samen met onze inwoners

Wij vinden het belangrijk om onze inwoners te betrekken bij dit onderwerp. Daarom willen we je een aantal vragen stellen over klimaatverandering, de mate van overlast en maatregelen die we kunnen nemen. 

In 2021 hebben we een gelijksoortige enquête uitgezet over het onderwerp 'Klimaatadaptatie'. De resultaten uit de enquête hebben we gebruikt voor het opstellen van de strategie 'Klimaatadaptatie' en het uitvoeringsprogramma. Het is een ambitieus programma geworden! 

Om erachter te komen of deze strategie werkt, vragen we je nu om (nog een keer) de enquête in te vullen. En dit vragen we je over drie jaar opnieuw. Door het herhalen van de enquête zien we of er veranderingen zijn en of die komen door de uitvoering van deze strategie. Zo meten we of de strategie werkt en kunnen we beter werken aan een klimaatbestendig Boxtel. Dat betekent minder hitteoverlast, minder wateroverlast en minder droogte!

Help ons door de vragenlijst in te vullen, dankjewel!

Vul de vragenlijst in!

Heb je een vraag?

Stuur dan een mail naar: duurzaamheid@boxtel.nl

Cookie-instellingen