Groene Kaart

De gemeente Boxtel gaat alle waardevolle bomen en boomstructuren op een zogeheten Groene kaart opnemen. Dit is afgesproken in het Bomenbeleidsplan. Om de waardevolle bomen in kaart te brengen, kunnen we uw hulp goed gebruiken.

 

Hoe help je mee?

De gemeente heeft een basis gemaakt voor de Groene kaart. Je kunt deze basiskaart aanvullen door de bomen die jij waardevol vindt aan te melden. Hierbij geef je ook aan waarom je deze boom waardevol vindt. Aanmelden van een boom kan van 28 mei tot en met 09 juli 2024.

Hoe werkt het?

  • Je kunt een boom per keer aanmelden, een rij of groep bomen kan ook. Een rij of groep bomen aanmelden doe je door dit aan te geven in het reactieveld bij het op de kaart gezette punt. Technisch gezien is het helaas niet mogelijk om meerdere afzonderlijke bomen - op verschillende locaties- in een keer door te geven.
  • Je kunt ook reageren op een aanmelding die iemand anders heeft gedaan of een extra opmerking plaatsen bij een aanmelding van jezelf.
  • Je krijgt per aanmelding een bevestigingsmail.
  • Je kunt jouw boom hier aanmelden: https://kaarten.boxtel.nl/groenekaart

Wat gebeurt er met jouw aanmelding?

Na 9 juli gaan we alle aanmeldingen beoordelen. De aangemelde bomen die voldoen aan de voorwaarden, nemen we op de Groene kaart. Het is vervolgens aan het college van burgemeester en wethouders om de Groene kaart vast te stellen. We informeren je daarna over het besluit over jouw eigen aanmelding(en).

Waardevolle bomen

Alle bomen zijn van belang voor de groene uitstraling van onze gemeente, hun bijdrage aan het tegengaan van klimaatverandering en hun bijdrage aan een klimaatadaptief Boxtel en de Boxtelse biodiversiteit. Toch komen niet alle bomen op de Groene kaart te staan. De Groene kaart is voor bomen die niet ‘zomaar’ te vervangen zijn. We vertrouwen erop dat Boxtelaren bomen in hun omgeving waardevol vinden en er zuinig op zijn, ook als ze niet op de Groene kaart staan.

Cookie-instellingen